19 груд. 2013 р.

Бистрінь у вінок Кобзареві

17 вересня у Надвірнянській міській бібліотеці для юнацтва спільно з районною бібліотекою та членами літературної студії «Бистрінь» був проведений літературний вернісаж : « Бистрінь у вінок Кобзареві» приурочений до святкування 200 -  річчя великого генія.  З вступним словом виступила директор ЦБС Кушнерчук М. І .з словами Яреми Гояна: « Сьогодні ми стоїмо перед Шевченком, як перед совістю народу і власною совістю. Стоїмо перед задумою віків. Ховають вони в нетрях вічності велику тайну.А в цій тайні нам явне тільки одне: ми будемо на землі як нація, доки жива Шевченкова душа України».
  На святі звучала поезія наших краян літстудійців: Гайдаш Я., Єрмакович М., Любецький А., Бенюк Р., Андрухович О., Срохманюк О. про  нашого титана нації Т. Г. Шевченка.
Велику поему «Політ над Тарасовими шляхами» продекламувала поетеса Гордєєва Мирослава. В своїй поемі вона каже, що у  всіх одна дорога – до Тараса, одна дорога як до України…
 На свято були запрошені учні 9 –тих класів ЗОШ № 3 .Галина Христан прочитала свою новелу     «Перше знайомство».  Учні Головчук Андрій та Андрійович Уляна декламували вірші Шевченка і були нагороджені книгою Г .Христан «Вірність» з дарчим підписом.
 На закінчення виступу член літературної студії Букатюк С. ,який щойно приїхав  з Київського майдану сказав: « Свято поезії до нашого генія людства Т. Г .Шевченка – це свято духовного очищення , це голос душі людської». Всі ми знаємо,що висока поезія впливає на формування духовного світу молодої особистості і треба навчитись розуміти справжню поезію і стати справжнім її поціновувачем.
 Інженер – програміст Заник Р демонстрував слайд -  шоу про творчість Т. Г. Шевченка.
 Сьогодні ми послухали поезію про творчість великого Кобзаря, але дорога до Шевченка до глибини його душі і творчості для кожного українця триває усе життя.






Немає коментарів:

Дописати коментар