21 лют. 2015 р.

Рідна мова – духовності основа


     


На передодні відзначення міжнародного дня Рідної мови бібліотекою для юнацтва проведено свято рідної мови : « Пісенна ніжна і дзвінка – мова Шевченка , Лесі  і Франка».
 З вступним словом про рідну мову звернулася до дітей зав. бібліотекою Ільків  Галина Володимирівна.   У кожного із нас є своя рідна мова . По-перше, це мова сім' ї ,де ми росли ,рідного міста або села , бо рідне слово для кожного народу є важливим засобом виховання людини. А по – друге , рідна мова – це не вичерпне джерело, скарбниця духу народу України. Кожен повинен прагнути до того , аби його мова стала досконалою зрозумілою всім. 
  Рідна наша мова! Не раз розіп ята на історичних голгофах, ніби навмисно було обране для мук і випробувань .На захист рідного слова повстали Тарас Шевченко , Іван Франко, Леся Українка, Олександр Олесь. Під пером Великого Кобзаря українська мова заграла не тільки всіма барвами своїми, а й запалала гнівним вогнем. Шевченко своїм величезним талантом розкрив невичерпні багатства народної мови, осягнув її і, як ніхто, розкрив чудову чарівну музику Українського слова.
  А посестрою Великого Кобзаря називають Лесю Українку, бо її поетичне слово за своєю силою та чарівність не поступалося Кобзаревому.
  Діти декламували вірші про мову  Тараса Шевченка, Івана Франка ,Лесі Українки, Ліни Костенко, Сосюри.
  Бібліотекарями була зроблена книжкова виставка: " Рідна мова – духовності   основа".



                                                                                                                                                                                                                     
                             


                                                                                          
                       







      

Немає коментарів:

Дописати коментар