13 бер. 2017 р.

Кобзар рідний,з нами завжди ти!


  13 березня учні ліцею -  I курсів зібралися в залі бібліотеки для юнацтва, щоб вшанувати память видатного сина українського народу Т.Г. Шевченка, геніального поета, художника, полум ‘яного борця за свободу і щастя народу. Доля України завжди хвилювала поета, Шевченко вірив у краще майбутнє свого краю. Поет, якому український народ дав пророче наймення Кобзар, мріяв про ті часи, коли його країна буде незалежною, суверенною державою, коли в Україні шануватимуть мову і культуру та історію народу,а люди будуть щасливими.
            Учні ліцею декламували вірші на пам ‘ять, показали сценку малого Тараса з мамою. Ведучі розповіли, що Шевченко прийшов, щоб оспівати Любов і Красу,Добро і Правду, щоб ми зробили це своєю вічною піснею. А сам Шевченко –  як явище велике і вічне, невичерпний і нескінченний.
            Назакінчення зав бібліотекою Ільків Г.В. нагадала дітям, що разом із Шевченком ми навчаємося шанувати і любити рідну землю,рідний народ,рідну мову,рідну матір . Його твори стали справжньою енциклопедією історії українського народу,донесли велич та героїзм козацької доби, відроджують у душах читачів повагу до героїчних предків ,народжують у серцях найкращі почуття, такі як патріотизм та національну гідність.

Учасникам свята представлена книжкова виставка: «Вічний як народ».
                                                                                         
                       

                                                                                

Немає коментарів:

Дописати коментар