13 груд. 2017 р.

Дай, Андрію, знати, яку долю ждати


Свято Андрія - це дівоче свято, але його святкують і хлопці  і дівчата. 13 грудня починаються вечорниці, які тривають до Різдва. Дівчата в цей час ворожили передбачали долю. Кому з дівчат не хочеться поворожити на Андрея , загадати бажання , помріяти про майбутню долю?
     Для цього дійства дівчата з молодіжно-дискусійного клубу «Юність» зібралися у юнацькій бібліотеці. Дівчатка загадували який буде жених, як звати яку буде мати професію. Писали на папірцях ім‘я своїх суджених клали в макітру і витягували. Професії були різні: клоуни, лікарі, різники, вчителі…. Смішно і цікаво. Наші панянки ворожили: на колечко, на воду, на цукор, на сіль, на гроші, на хліб. Гроші – на багатство, сіль – на неприємність, цукор – на солодке життя, хліб – на достаток, вода – на вагітність.
       В кінці вечорниць Шпинта Христина сказала: «Мріяти треба! Бо хтось наші мрії слухає, записує та виконує, і якщо дівчата сьогодні мріють про щасливу долю, про щастя то вони насправді настануть.». Назакінчення Григораш Іванка висловилася: «Я вірю в те, що я вибрала на свято Андрія той мене чекає».
        Бібліотекарі Вірста Христина та Семенишин Оксана накрили дівчатам солодкий стіл та побажали здійснення всіх мрій.



 


















                                   



 

Немає коментарів:

Дописати коментар