2 лют. 2019 р.

БУР

В рамках проекту  «Save Nadvirna The Library», 2 лютого о 14: 00 год. відбулася зустріч молоді  Надвірнянщини  з волонтерами «БУР» . «Будуємо Україну Разом»   - культурно-освітня програма  Львівської освітньої фундації , яка  через волонтерство  та подорожі розвиває серед молоді почуття довіри та відповідальності.
Координатор  Попович Михась зробив презентацію проекту, про те , що молодь хоче довести свій проект до кінця і роботу  яка була проведена за цей період , об’єднання  громадськості  та створення молодіжного проекту.
Волонтери БУР розповіли про свої проекти, втілення, що вони прагнуть дати  людям відчуття, що змінює світ навколо. Молодь, студенти, об’єднуються  і маленькими простими кроками ідуть до мети.

Присутні мали змогу переглянути відео-фільм  та короткі факти про «БУР».
«БУР» засновано в 2014 році. За цей час  відремонтовано 180 помешкань у 42 містах України, 46 намальованих муралів, 12 молодіжних платформ та ін..
Волонтери розповіли,  як вони створюють громадські простори та гуртують навколо місцеву молодь, допомагають сім’ям у  скруті, відремонтувати їхні домівки, працюють над благоустроєм міст, пізнають культуру та традиції різних регіонів України , проводять екскурсії , лекції, дискусії, тренінги.

Зав. бібліотекою для юнацтва  Ільків Г.В.  звернулась до волонтерів  з проханням на перспективу, що молодь Надвірнянщини  потребує створити більш сучасне середовище  в бібліотеці для юнацтва, зробити зони, або відокремити приміщення.
Ми би хотіли створити для молоді камерну затишну кав’ярню із книжковим колоритом у дизайні, з наявністю сучасної преси, поличок, буккросінгу, яка отримала б назву «Антикафе» , де можна було б працювати, читати різноманітні лекції , готуватись студентам до сесії, проводити дозвілля, знайомитися.  На мою думку це має бути демократичне місце , де  комфортно почуває себе не закомплексована молодь у пошуках нових знань, ідей, тенденцій, вражень.
На закінчення всі мали змогу   приєднатися до фуршету , поласувати запашною кавою та чаєм.




                             





































Немає коментарів:

Дописати коментар