21 бер. 2019 р.

«Поезія торкає струни душі моєї»

Поезія - найдавніший духовний скарб людства. Вона втамовує  душевну спрагу, пробуджує в людині радість життя, любо до краси. 21 березня ввесь світ відмічає день поезії, бо вона дарує людям чудову можливість насолоджуватися словом.
В рамках тижня юнацької книги,  працівники бібліотеки,  з користувачами організували поетичний марафон: «Поезія торкає струни душі мєї»,  щоб доторкнутись душею до Рідного слова, проникнути любов’ю до материнської мови. До поетичного марафону приєдналися члени літературної студії «Бистрінь імені Н. Чира» -  Світлана Ткачук , Галина Поручник та Роман Бенюк.
Молодь одні за одним читали поезії, які їм найбільше подобаються. Хтось знав вірші напам’ять, хтось читав вірші із смартфона, хтось із книги.
Учні мали можливість послухати щиру, відверту поезію Світлани Ткачук, де вона розкриває зміст своїх переживань, вражень, емоцій , де висвітлює ціну життя, ціну істини, ціну втрат,  і любові.
Змінив  поетичну атмосферу своїм гумором і анекдотами автор гумористичних збірок «Веселий двір», «П’ятий океан» Роман Бенюк. Молодь зацікавилась  творчістю поета, вони із захопленням задавали йому запитання.
А Галина Поручник розказала про свій літературний шлях та ознайомила дітей із своєю поезією та книгою    « Сказання про Олену-Ольгу».
А на сам кінець учні засвідчили свою любов до української поезії, до поезії літературної  студії, і підкреслили , що коли вони читають вірші їм хочеться жити, творити, любити.





































Немає коментарів:

Дописати коментар