8 лист. 2013 р.

Краса і сила українського слова



  З нагоди дня української писемності та мови Надвірнянською  міською бібліотекою для юнацтва  було організовано свято-подорож :”Краса і сила українського слова”. Бібліотекарі юнацької бібліотеки прагнуть довести молоді, що українська мова, то безмежний океан і кожна молода людина повинна прагнути до того, аби його мова стала досконалою зрозумілою усім.

   Рідна українська мова – це основа нашої безмежно багатої культури. Україна, український народ, українська мова! Які величні, незрівнянні ні з чим поняття! Ніжне українське слово будить у нас людину, воно освячене любов’ю до найдорожчого на землі ,воно сходить зорею і яскравіє доки людина живе для добра, доки живе в людині жага творіння. Рідна моя мова –це та тайна, яка робить народ народом і увінчує найтонші порухи  його душі.
  Ведучі розповіли, що саме молоді покладено відповідальність подбати про рідну мову, підтримати її, допомогти розвиватися бо саме молоді випала велична місія – піднести Україну до світових вершин, у число могутніх держав. Ведучі продекламували вірші про мову: Рильського, Шевченка, Сосюри,  О.Олеся.
   Свято про мову завершилось словами А. Каніщенка із зверненням до юнацтва:
                                                   Вивчайте мову українську-
                                                   Як материнську пісню колискову               
                                                   Дзвінкоголосу , ніжну, чарівну,
                                                   Прекрасну, милу і чудову,
Бібліотекар Вірста Христина  зробила презентацію книжкової  виставки - роздуму: “Ми, як скарб нетлінний, мову рідну, мусимо нащадкам передати!

                                               



Немає коментарів:

Дописати коментар