30 квіт. 2015 р.

Збережімо життя на землі


Оберігай Природу ,сину,
Буть не поступний ,мов граніт,
Люби довкілля і Людину – лише любов врятує світ.
З 22 квітня в бібліотеці для юнацтва проходить тиждень юнацької книги на тему:« Збережімо життя на землі». 
З учнями ЗОШ № 3 проведено поетичну екологію : « Оспівування природи в поезіях  Михайла Михальчука», по книгах « Намисто Карпат», « Лісові серпанки». Бібліотекар О.В. Семенишин звернулася з вступним словом до дітей , що мабуть немає на світі іншої теми, щоб так хвилювала б людські душі, як тема рідної природи. Людина – дитя природи, тому їй і властиво кохатися в її красі. Людина просто не може жити без того , щоб біля порога, двору, житла не цвіли квіти, не шуміла калина чи верба, не плодоносила яблуня чи груша . Ця давня любов до краси землі, можна сказати , споконвічна . Тема краси природи здавна хвилювала художників і композиторів, учених і письменників, і , мабуть, немає жодного поета, який би не оспівав красу квітки, річки, неба, дерева, птаха, гір, долин, усього того , що є в храмі природи. Сьогодні  на поетичній екології ми познайомили учнів з лірикою М. Михальчука члена літературної студії
 « Бистрінь»  , в якій звучить гімн красі природи. Діти читали вірші « Любов врятує світ» , « Посаджу ліс», « Бузок», « Медунка весняна», « Проліска дволиста», « Жайвір» , « Цвіт лілії». . .
В кінці поетичної години  вшанували память М. Михальчука – поета еколога, в якого боліло серце за долю України, за зрубану карпатську ялицю , за підстреленого оленя, за розтоптану квітку на полонині.



Немає коментарів:

Дописати коментар