20 квіт. 2015 р.

Кобзар рідний, з нами завжди ти!



 До 175 – років з часу виходу в світ ( 1840) першої поетичної збірки Т. Г. Шевченка " Кобзар" в бібліотеці була проведена літературна година : «Кобзар рідний, з нами завжди ти!». Тарас Шевченко... Це імя стало символом нашого народу. Його портрет – в кожній хаті. Його « Кобзар» лежить на столі поряд з хлібом, а його пісні вишиті на рушниках. 
« Кобзар»  - настільна книга  всієї родини ,до нього звертаються в хвилини радощів та смутку.
Учні ЗОШ № 3 11 класу розповіли, що увійшовши в світ Тараса Григоровича Шевченка,  в його «Кобзар», вони розуміють звідки та неосяжна любов до України , її народу та всіх чесних людей світу. Звідки брав він силу вистояти у боротьбі  проти зла і не зломитися, звідки у бідного кріпака такий високий духовний світ  і геніальний талант.
Юнаки розповіли, що це розуміння надає і їм сили , стійкості ,мудрості в щоденному подоланні труднощів і боротьбі за себе, за чистоту своєї душі. Вони запевнили , що саме, «Кобзар» повинен стати настільним підручником для кожного із них, а вони Тарасовими учнями. Саме в нього маємо учитися любові до України, її землі і героїв, поваги до самих себе і до інших народів.  
Тож читаймо і перечитуємо Т. Г. Шевченка, звіряймо душі по Тарасудже його «Кобзар» житиме вічно. Він вічно хвилюватиме людську душу.





Немає коментарів:

Дописати коментар