10 квіт. 2015 р.

Взірець патріотизму для молоді


Напередодні Великодних свят у   Ндвірнянську бібліотеку для юнацтва   завітав Гнипюк Андрій Дмитрович,  1986 року народження ,  воїн АТО ,Української національної гвардії, добровольчий батальйон «Крук».
 З працівниками бібліотеки був проведений діалог: «Взірець патріотизму для молоді» .            
Андрій розповів про бойові дії в зоні АТО, про патріотизм своїх побратимів, про те, що  вісім місяців він захищає рідну Україну. За час перебування в зоні АТО я  звик бути в постійній            напрузі, спати, у пів ока, потрібна сила і витримка ,щоб вистояти.

  На запитання бібліотекарів яке відчуття у  вас зараз  вдома у рідному селі Заріччя  Андрій відповів:« Я прийшовши на ротацію, ніби потрапив в іншу реальність . Тут тихо, спокійно, жодного натяку на війну . Але війна залишається в мені в середині , постійно думаєш, як можна спати, коли там гинуть твої друзі - побратими. І хочеться туди , де 
б ють  «гради» , де  по два ,три дні тебе обстрілюють».
            На запитання зав. бібліотеки , як попав в добровольчий батальйон  «Крук »  Андрій відповів :
« Я викладаю в Зарічанській школі військову підготовку , декілька раз ходив у військкомат ,  щоб мене взяли добровольцем в зону АТО» .
            А яке матеріальне забезпечення добровольчих батальйонів?  – «Армія тримається на волонтерах: продукти ,одяг, форму все забезпечують волонтери. Ми б не вистояли без допомоги громадськості міст і сіл  та волонтерів, спільними зусиллями військових та цивільних людей».
            Чи потрібні маскувальні сітки та міні-пічки (свічки) , які виготовляються в бібліотеці громадськістю  Надвірнянщини  та учнями шкіл? – «Так ,  ці речі дуже затребувані в зоні АТО. Воїни дуже вдячні за цю допомогу.»
            На закінчення діалога  Гнип юк Андрій  сказав, що наші бійці вистоять , переможуть ворога загарбника, і живими повернуться у рідні домівки.        
            Бібліотекою подаровано збірник поезій і новел « Запалімо серця для України» видана членами літ. студії « Бистрінь» імені Нестора Чира.
            Ця невеличка книжечка стане для мене і наших вояків оберегом, буде надавати наснаги і впевненості у перемозі , і нагадуватиме про домівки і рідних , які чекають нас живими і непереможеними.




                                           







Немає коментарів:

Дописати коментар