18 вер. 2015 р.

Королева детективів - Агата Крісті




          
   До 125 – річчя від дня народження англійської письменниці Агати Крісті бібліотекою булопроведено літературний круїз: « Королева детективів  - Агата Крісті». Вона автор детективної прози , одна з найбільш тиражованих письменників за всю історію, опублікувала понад 70 детиктивних романів , 6 психологічних під псевдонімом Мері Вестмакот , і 19 збірників оповідань , 16 її пєс поставили у Лондоні. Книжки Агати Крісті видані тиражем понад два мільярди примірників і перекладені на понад сто мов світу.
Бібліотекар читального залу Вірста Христина коротко зупинилась на біографії та творчості письменниці.
Агата Крісті народилася 15 вересня 1890 року у родині заможних переселенців з Америки . Вона була наймолодшою, у сім’ ї ще двоє дітей – дівчинка і хлопчик. Освіту юна Агата отримала вдома – вона не ходила до школи. Велику увагу в цій сімї приділяли музиці, в якій Агата досягла успіху. Агата Крісті почала багато писати , а тому придумувала сюжети під час вязання, коли до них приходили друзі або в товаристві своєї сімї . Відомою вона стала у 1926 році , бо її твори почали друкувати в журналах. Вона ніколи не наполягала , щоб до неї ставилися як до творчої людини . Довгі роки вона не мала вдома свого кабінету, твори писала де був вільний стіл. 
Заміж Агата вийшла у 1914 році за людину яку кохала кілька років.Це був льотчик Арчібальт Крісті – полковник, Розалінда їхня єдина донька.
            Другим чоловіком Крісті став Макс Малловен – археолог, з яким вона познайомилася підчас подорожі Іраком. Шлюб став другим і останнім. З цим чоловіком письменниця прожила 45 років – аж до самої смерті. Поховали Агату Крісті в селі Чолсі.
            Бібліотекою для юнацтва зроблена книжкова виставка « Жінка  - легенда».




                                        .





Немає коментарів:

Дописати коментар