2 лют. 2017 р.

Поетична година спогад

2 лютого у бібліотеці до 120-річчя Євгена Маланюка бібліотекарем Семенишин О.В.  проведено літературний екскурс по творчості письменника. Він є однією з визначних особистостей в українській літературі XX  століття. Євген Маланюк -  це традиція і модерн, глибина віків та актуальна сучасність народні джерела і світова культура. Бібліотекар розповіла, що він цікавий і як поет і як особистість, його поезія й доля нерозривно поєднані. Поезія завжди залишається вираженням його життя. Усе своє життя Євген Маланюк знаходився в еміграції, але пильно стежив за подіями на Батьківщині. У 1925 році в Польщі вийшла поетична збірка «Стилет і стилос», у 1926 році в Гамбурзі «Гербарій», протягом 1930-39 у Парижі вийшли збірки «Земля і залізо», «Зелена Мадонна», «Перстень Полікрата».У США вийшли його збірки «Влада», «Поезія в одному томі», «Остання весна», поема «П ята симфонія».
 16 лютого 1968 року письменник помер у передмісті Ню-Йорка. Учні  ліцею зачитали вірші  Євгена Маланюка та ознайомилися з  книжковою виставкою: «На перехресті слава розіп ‘ятий».
  На закінчення Семенишин О.В. сказала, що неординарна постать Євгена Маланюка збагатить ваш духовний світ, зворушить і схилить вас до зацікавленого діалогу, прислужиться вашим роздумам над життям а може, і творчим задумам.
                                          

Немає коментарів:

Дописати коментар