21 січ. 2019 р.

Соборна мати Україна - одна на всіх, як оберіг

22 січня  - святкуємо день Соборності  України. Щоб довести дітям, що означає слово Соборність в бібліотеці для юнацтва 21 січня о 14:30 год. було проведено годину державності: «Соборна мати Україна - одна на всіх, як оберіг» з учнями ліцею IV курсів.
100 років тому, це слово було вписано в історію українського народу. Воно означає, об’єднання в одне державне  ціле всіх земель, які заселяє конкретна нація на суцільній території.
Ведучі розповіли, що ідея соборності стала загальнонаціональною мрією, невід’ємною частиною всіх українських визвольних  програм. Величезні жертви,  віддали на вівтар волі та незалежності, навчили українських патріотів всюди куди б не закинула їх доля, бачити  в своїх мріях і боротися за єдину соборну, вільну та незалежну Україну.
1 грудня 1918 року у Фастові було підписано угоду  про об’єднання ЗУНР і УНР, а 22 січня 1919 року у Києві  на площі  Святої Софії відбулося урочисте проголошення.
Все, що мріялось віками, сповнилось, настало! Український народ реалізував свою багатовікову мрію  жити в соборній  державі. Прозвучали вірші «Соборна Україна». «Молюсь за тебе Україно», «Любіть  Україну. Бібліотекою підготовлена книжкова виставка: «Україна соборна - моя гордість і слава».



                                                                    



     


 

Немає коментарів:

Дописати коментар