21 лют. 2019 р.

Свято мови:" О,слово рідне, хто без тебе я"

21 лютого в день Міжнародного дня мови в бібліотеці для юнацтва зібралися справжні українці, шанувальники мови, знавці рідного слова,поетеси, та учні Гвіздської ЗОШ із словом про рідну мову.
Ведучі Бойко Микола Васильович, студент Прикарпатського університету ім.. В. Стефаника та Насадюк Тетяна  - учениця  10 класу Гвіздської ЗОШ, розповіли яке значення має мова для нашої держави та в житті людини. Мова наша - українська, це мова,  якою ми спілкуємося, думаємо, мова нашої держави. Учні розповіли, що мова - це не просто спосіб спілкування, а глибинні пласти духовного життя народу, його історична пам’ять, найцінніші надбання віків.
Діти декламували вірші, виконували пісні,   продемонстрували драматичну сценку Л. Українки «Лісова пісня». Присутні мали можливість на екрані побачити вислови про мову:
«Мова - це зброя» (П. Тичина)
«Любов до Батьківщини неможлива без любові до рідного слова» (В. Сухомлинський).
З поетичним словом та із своєю поезією, привітала дітей  член літературної студії «Бистрінь» ім.. Н. Чира, Світлана Ткачук , вчитель української мови та літератури, видавець двох поетичних збірок. Присутні мали змогу послухати патріотичні вірші про мову, Україну, Небесну Сотню. Уляна Пилип’юк  член літературної студії «Бистрінь» ім.. Н. Чира, розсмішила дітей своїми гуморесками.
Зав. бібліотекою Ільків Г.В. на закінчення свята побажала дітям, любити українську мову всім серцем , бо вона наша гордість , генетичний код національної культури і це свято дає змогу присутнім відчути себе частиною великого народу, який володіє найбільшим скарбом - мовою.











































Немає коментарів:

Дописати коментар