23 квіт. 2019 р.

«Як посилити інтерес молоді до читання»

В рамках проекту «Відкривай Україну»  та до Всесвітнього дня книг і авторського права 23 квітня у бібліотеці для юнацтва проведено діалог з юнацтвом  «Книга - джерело знань».
Кожен п’ятий українець  не читає книжок такі результати досліджень. Саме в молодих українців гасне інтерес до книг. Натомість учні почали більше уваги приділяти інтернету та комп’ютеру.  В житті молодих людей настає ера інтернетного читання. І в цьому нічого поганого не має, бо читання як форма спілкування зі світом і його пізнання не зникло, лише набуло іншої форми. Але якщо дитина із школи любить читати , то вона і далі читає і відвідує бібліотеку.
Ведучі Шпинта Христина та Шкрум Соломія  розповіли, що молоді, учням треба дійти до моменту, коли вони самі зрозуміють, що їм читати просто необхідно, коли вони знайдуть хорошого автора, цікаву книгу.
Багато учнів ліцею та юнацтва читає українських  класиків, сучасну українську літературу, бо їм це необхідно для ЗНО.
Та й не тільки. Багато молоді провернулись до бібліотеки,  успішно працює клуб «Гарячі серцем», де  молодь закупила та подарували бібліотеці сучасну літературу якою цікавляться учні.
Бібліотека популяризує новинки авторів, зокрема тих які пишуть історичні романи, фантастику, наукову літературу. Часто ми чуємо вислів  - «Читати модно», насправді потрібно читати не для модності, а для того , щоб розвивати себе духовно, культурно, про щось нове дізнатися.
Читаючи книжки можна навчитися жити краще, адже «Книга вчить як на світі жить», «Книга - ключ до знань».
Вірста Христина бібліотекар читального залу, розповіла дітям, що хороша книга - це ковток води для спраглого, це друг і порадник.  Можна почати з найбільш захоплюючого, потім перейти до складнішого. Порекомендувала книги для молоді якими вони захоплюються, Йоанна Ягело  «Кава з кардамоном», «Шоколад із  чилі», «Тірамісу з полуницею», Любко Дереш «Культ», «Трохи пітьми», Стівен Кінг «Кладовище домашніх тварин», «Куджо», «Темна вежа», «Ловець снів», «Зона покриття».
Завдання бібліотеки мати читаюче, прихильне до книги молоде покоління, залучати їх до культурного життя,масової роботи бібліотеки , до любові до книг.






















Немає коментарів:

Дописати коментар