4 квіт. 2019 р.

«Доля природи у наших руках»

В рамках проекту: «Доторкнутись до природи серцем» працівники бібліотеки для юнацтва та учасники клубу «Гарячі серцем», організували  екологічний флешмоб: «Доля природи у наших руках».
Гуляючи зимовим засніженим парком, тішимося чистою красою. А пригріло весняне сонечко -  і почали парки, річки перетворюватись на великий смітник, як і все наше місто,  як незчисленна кількість міст і сіл по всій Україні, а отже - вся Україна….
Із спільною метою для збереження чистоти ми попрямували до зони відпочинку, бо кожний свідомий громадянин повинен оберігати свій рідний куточок від забруднення.  Ідучи берегами  річки Бистриці  - хотілось нам плакати разом із засміченими берегами і рослинами. Наслідки цивілізації наздоганяють і гвалтують красу, а прапори  целофанових пакетів на деревах підтверджують цю брудну перемогу….
Побачивши сміття вздовж берегів річки нам здалось, що все наше місто курить, жує жуйки, колиться і ковтає пігулки з наркотичним ефектом, їсть морозиво, чіпси і запивають пивом і мінералкою. Ми всі дуже добре знаємо, як поводитись, щоб не нанести збитку природі і багато говоримо про її захист.  Кожен із учасників флешмобу  зрозумів, що чистота починається саме з нього, і об’єднавшись спільною думкою та метою  ми почали діяти -  приступивши  до прибирання.    Дивувалися наскільки наші краяни нещадні до своєї природи, та не думають про майбутнє своїх дітей, а живуть одним днем, забувши що на цій землі жити їхнім дітям.
Бережімо нашу землю! Всюди, на кожному кроці, всі разом і кожний окремо! Адже завтрашній день Землі буде таким, яким ми його зробимо сьогодні.

                     









                                                     

















Немає коментарів:

Дописати коментар