20 трав. 2019 р.

«Парад країн Європи»

18 травня Україна святкує День Європи. Враховуючи стратегічний курс нашої  країни  на європейську інтеграцію, згідно Указом Презедента  України 19 квітня 2003 року проголошено це свято.
Європейці святкують  9 травня в день створення Євросоюзу, а Україна обрала третю суботу травня. Традиційно з нагоди цього свята у Надвірнянській міській бібліотеці для юнацтва , працівники бібліотеки зробили розгорнуту виставку, «Парад країн Європи», де юнацтво має гарний привід довідатися більше про історичні, культурні традиції країн Європи.  20 травня  о 16:00 год. молодь Надвірнянщини  мала можливість переглянути документальний фільм: «Джеронімо», і зробити висновки про свої  європейські цінності та поглибити свої знання про країни Європи.
Члени клубу «Гарячі серцем», Жмур Анастасія - учениця Пнівської ЗОШ, Чуревич Софія, Білецький Андрій, Пилип’як Андрій, Паньків Юля, Кепещук Олександр - учні ліцею, дали інтерв ’ю  Надвірнянському телебаченню, «Якою вони бачать Україну в Європі». Де кожний висловив свою думку і наголосили на тому, що наша  Україна  найбільша за площею держава Європи з великим історичним та культурним потенціалом, звичаями та обрядами. Молодь надіється, що багатомільйонна Україна стане успішною Європейською державою.















Немає коментарів:

Дописати коментар