13 лист. 2019 р.

ЗУНР - наша слава і гордість


Кожна держава, як і кожна людина, має свій день народження, свою біографію і свій життєвий літопис. 13 листопада за українським історичним календарем, відзначаємо 101 – річницю від часу створення Західноукраїнської народної республіки (ЗУНР), Української держави, що виникла на західноукраїнських землях, в буремні часи закінчення першої світової війни. 

З цього приводу у Надвірнянській бібліотеці для юнацтва з учнями ліцею 11 класів, проведено історичний екскурс: «ЗУНР  - наша слава та гордість». 
Ведучі Савчук С. ……    розповіли присутнім, що внаслідок національного повстання 1 листопада 2018 року влада у східній Галичині та Буковині перейшла до рук українців. Відновлення на західноукраїнських землях української державності стало історичною віхою.  У період існування ЗУНР це поріг постійної боротьби. Боротьби з розрухою та соціально-економічним занепадом краю.
Дітям продемонстровано відео-фільм де висвітлено основні події 1918 року, проведення та результати революційного захоплення влади українцями  в розбудові ЗУНР. Західноукраїнська Народна Республіка проіснувала 257 днів, ЗУНР увійшла в історію як героїчна сторінка у боротьбі українського народу за незалежність.
Працівниками оформлена  книжкова історична виставка: «Змарновані шанси ЗУНР».
















Немає коментарів:

Дописати коментар