5 бер. 2014 р.

Шевченко - це Україна, Україна - це Шевченко.

                                                                                    Шевченко – це Україна,
                              Україна – це Шевченко.

 З нагоди 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка українського поета, світового генія, неперевершеного майстра слова в бібліотеці проведено літературну вікторину « Живий для правнуків - безсмертний для нас»
        Весь український народ , увесь світ знає, що Шевченко символ чесноті, правди і безстрашності , великої любові до людини.
   А чи знають учні Надвірнянського ліцею  творчість Т. Г. Шевченка, безсмертного українського поета? З таким питанням звернулися працівники бібліотеки  і провели з  учнями ліцею 3 курсу літературну вікторину, яка була поділена на 4 тури.
 1. Чи знаємо ми Т. Г. Шевченка?
 2. Життя та його творчість.
 3. Шевченко та Україна.
 4. Продовжити пропущені слова.
  Судячи з відповіді учнів ліцею, бібліотекарі та вчителі української літератури задоволені їхніми відповідями. Учні відповідали дружно, чітко, правильно.
    На закінчення бібліотекар Семенишин О. сказала, що в кожного - свій
 Шевченко, бо всяк вибирає в його спадщині те , що йому найблище. Кожний бере в Шевченка стільки, скільки здужа.  А сам Шевченко як явище велике і вічне – невичерпний і нескінченний. Він росте і розвивається в часі ,в історії, і нам ще йти і йти до його осягнення . Шевченко – завжди попереду. До нього треба доростати усім життям!
   Переможці вікторини нагороджені книгами.


Немає коментарів:

Дописати коментар