3 бер. 2014 р.

Мова – то серце народу: Гине мова, гине і народ…

             Ми - українці. Мова наша українська. Українська мова функціонує як національна мова держави, нею розмовляють, думають ті, хто любить свою Вітчизну, пишається її історією, вважають себе часткою величного волелюбного народу.
        « Мова – то серце народу:
          Гине мова, гине і народ…» під такою назвою в Надвірнянській міській бібліотеці для юнацтва  3 березня було проведено свято до Міжнародного дня рідної мови.
 В заході брали участь учні ліцею з організатором по виховній  роботі Попович Мирославою В. Дівчата та хлопці читали вірші, співали пісні  про ніжну,багату, мелодійну нашу  мову.
  Зав. Юнацькою бібліотекою Ільків Г. В. звернулася до дітей із проханням говорити правильною літературною мовою, не засмічувати рідну мову мовними суржиками ,де б ви не були хай завжди вашими добрими  друзями стануть слова
 «Добрий день, дякую, до побачення ,даруйте», і пам’ятайте, що ви українці, і ваша мова материнська –українська.  
Діти розповіли, що багатство кожного народу -  це його мова. Поки існує мова - доти живе й народ.    Того, хто зневажливо ставиться до рідної мови, не може й сам викликати поваги до себе. Любов до рідної мови починається ще з колиски, з маминої пісні .У них – материнська ласка й любов світ добра , краси й справедливості, щира віра в лагідну силу слова.
 Присутні мали змогу ознайомитися з книжковою виставкою : « Ми, як скарб нетлінний, мову рідну, мусимо нащадкам передати!»






Немає коментарів:

Дописати коментар