12 бер. 2014 р.

Живе в народі Шевченкове слово

Україна продовжує святкувати 200 - ий ювілей Тараса Григоровича Шевченка – нашого безсмертного генія України. Адже 2014 рік особливий для  України, його оголошено « Роком  Шевченка» . Адже він поклав своє життя на вівтар боротьби за правду, за волю, безталанної України.
  І  сьогодні 12 березня учні надвірнянського ліцею 2 – го курсу в міській бібліотеці для юнацтва провели конкурс улюбленої поезії: « Живе в народі Шевченкове слово».26 ліцеїстів серцем і душею торкнулися поезії нашого пророка і вплелися в поетичний віночок Кобзаря.
Вчитель української літератури Петріщак Надія Михайлівна виступила із вступним словом і наголосила , що без імені Шевченка не може уявити нашу українську літературу, культуру нашої країни. Сьогодні, він як живий ,говорить із своїми нащадками , його слово живе між нами, гнівне і ніжне, полум’яне .
                     Його поезія пророча
                         Жива і ясна,як зоря 
                         Тож відкриваймо всі охочі
                         Щодня для себе Кобзаря.
 
   Шевченків « Кобзар»… Це Біблія українського народу , якій судилося бути безсмертною , бо сам народ визнав її своєю книгою. Народ , який має такого поета, як Шевченко,  і таку вічну книгу, як « Кобзар» , - безсмертний.
З такими словами звернулася до учнів зав. бібліотекою Ільків Г. В. « Сьогодні ви діти читаєте твори Шевченка і дякуємо за те ,що його поезія спонукає нас любити Україну.Бо його творчість це для нас святиня , якою дорожить і гордиться Український народ».А ще зав. юнацькою бібліотекою подякувала всім учням ,які вивчили всі 26 творів напам’ять прийшли на конкурс ,як справжні патріоти -  українці  у вишиванках ,з Кобзарями в руках.
Кращих читців конкурсу було нагороджено книгами Ірини Яцури – поетеси Надвірнянщини.
Бібліотекою була зроблена книжкова виставка., а художником РБК Угринюком Дмитром Васильовичем  намальовано портрет  до ювілею Т .Г. Шевченка.








Немає коментарів:

Дописати коментар