5 січ. 2015 р.

Феномен Степана Бандери




 5 січня з  нагоди 106 річниці Степана Бандери в Надвірнянській міській бібліотеці для юнацтва проведено круглий стіл: « Степан Бандера   - символ Української нації». На свято були запрошені голова РДА Михайло Іваночко, голова міської ради  З. М. Андрійович та вояки АТО Антон Боєв та Василь Голіней .  Голова РДА М. Іваночко ще раз нагадав присутнім, що Степан Бандера ще за життя став символом високої ідейності та жертовної боротьби  за національне визволення України.
 Голова міської ради Андрійович пригадав автобіографію С. Бандери який народився 1 січня 1909 року  у Старому Угринові  Калуського району ,виростав у дусі українського патріотизму, свідомо взяв на свої плечі той хрест , під тягарем якого так і не зігнувся аж до підступної смерті від руки агента КДБ.
 На круглий стіл були запрошені  члени районного проводу Братства воїнів ОУН – УПА ,які порівняли незламну боротьбу за часів Степана Бандери з боротьбою Українських патріотів з АТО.  Голова проводу Михайло Юркевич з комбатами виконали повстанські пісні .
  Воїни АТО розповіли про героїчну боротьбу наших  побратимів, що наші молоді солдати своїм патріотизмом сколихнули всю українську та світову спільноту. Антон  Боєв знаходився у полоні терористів, але це не зламало його національних ідей.Юнацькою бібліотекою була зроблена виставка:  " Ти поляг, щоб не згораючи горіти".




Немає коментарів:

Дописати коментар