23 лют. 2016 р.

За чисті душі, що злетіли в небо

 
« Небесна сотня» народилася на Євромайдані.  Євромайдан породив "Революцію гідності ". Сьогодні 22  лютого  спільно з учнями ліцею  в надвірнянському будинку НГДУ ми відзначаємо другі роковини -  День героїв « Небесної Сотні».
2014 рік, на жаль ,  за трагічних і болісних обставин, дав українцям достатньо героїв .Тепер ми робимо все, щоб про них не забули. Небесна сотня  -  істинні патріоти нашої держави , -  люди,які захищали честь, свободу,незалежність, соборність. Студенти ,патріотично налаштована молодь, які відчули небезпеку втратити своє майбутнє. Вони вийшли на мирну демонстрацію і закінчилось жорстоким побиттям і зневагою до людської гідності, до громадянського волевиявлення. А вже після жорстокого побиття студентів піднялася вся Україна.
   Учнями  ліцею показано  мультимедійний сюжет масового розстрілу 20 лютого.
Ліцеїсти декламували вірші : Жалобна Україна ( Н. Дубінська ), Мама не плач я повернусь весною ( О. Максимишен – Корабель), Небесна сотня ( Л. Сидорович). З великим сумом та жалем звучали пісні : «Пливе кача по Тисині «, «Мальви», «Повертайтесь живими». Була представлена сценка  - зустріч  смертельно пораненого героя, який зустрівся із своїм Ангелом охоронцем.

Хвилиною мовчання була вшанована пам ять героїв ,які не вмирають, вони залишаються в нашій пам яті , у  піснях, віршах , пам ятниках, меморіальних дошках назвах вулиць.
Бібліотечними працівниками була зроблена  розгорнута книжкова виставка, та запалено свічки памяті героям України. Учні мали можливість познайомитися з книгами та газетами про подвиг Небесної Сотні.
       

  





  

Немає коментарів:

Дописати коментар