26 лист. 2018 р.

«Голодомор 1932 - 1933 року - біль серця всієї України»

В  історії українського народу є трагічні сторінки, що примушують стискатися людські серця, одна з найстрахітливіших сторінок з історії України - це голодомор.  Про ці страшні події  26 листопада з  учнями  ліцею II - курсу  проведена  година реквієм: «Голодомор 1932 - 1933 року - біль серця всієї України».
Ведучі озвучили статистику цього страшного штучного геноциду, але скільки жителів у селі, у районі забрав голодомор і до сьогодні невідомо. Голод, який поширювався протягом 1932 року набув найстрашнішої сили на початку 1933 року.  Першими гинули чоловіки, пізніше -  діти ,  останніми - жінки. Але , перш ніж померти, люди часто божеволіли, втрачаючи своє людське єство.
Діти пом’янули, хоча із запізненням у декілька довгих десятиліть, великомучеників нашої історії. Пом’янули і знайшли в собі сили пройти за ними дорогою їхньої хресної путі, переглядаючи мультимедійний фільм «Запалимо свічу пам‘яті разом».
На закінчення зав. бібліотекою Ільків Г. В. сказала, що дітям треба задуматись над тим, що пережив наш український народ, і щоб таке жахіття більше ніколи не повторювалося, слід про все знати і все пам’ятати.
Бібліотекою оформлена виставка «Великий голод -  вічний гріх».
   











     


















     








Немає коментарів:

Дописати коментар